Vreemde Oorden (afgelopen)

Begijnhoven vormden eertijds relatief afgesloten gemeenschappen.  Heden ten dage gelden ze evenzeer als oases van rust te midden van de stadsdrukte.  Ook de ruimtes van de Faculty Club lijken op zichzelf teruggeplooid.  Dat isolement werkt in op de verbeelding van de bezoeker.  Vanuit de geschiedenis is bekend dat de beslotenheid van de hofjes een aantal begijnen mystieke ervaringen bezorgde. Talrijke voorwerpen in musea getuigen daar van. De hele atmosfeer leidt ertoe dat de geest afdwaalt naar andere plekken, al of niet imaginair. Het ingetogen kader leidt ons eerder naar rustgevende ervaringen waar we onszelf even loslaten om deel te worden van het universum. Zodoende dwalen we af naar vreemde oorden, soms herkenbaar en bereikbaar, in andere gevallen fantastisch en ver weg. (curator Filip Luyckx)

Een tentoonstellingsproject in samenwerking met KULeuven, Faculty Club, LUCA School of Arts en de Sint-Lukasgalerie vzw.

Deelnemende Kunstenaars

Philip Aguirre y Otegui, Anne Daems, Chloë Delanghe, Joëlle Dubois, Nathalie Guilmot, Geert Goiris, Dirk Haupt, Tja Ling Hu, Renato Nicolodi, Danny Veys & Bruno Vandermeulen, Lore Vanelslande en Fik van Gestel.

renato nicolodi retable I

Retable II © Renato Nicolodi

 

Data

26.09.2016 – 23.12.2016

Openingsuren

Ma tot Vrij

12u – 21u

Locatie

Faculty Club

Groot Begijnhof 14

3000 Leuven

 

Advertenties