Exclusieve editie Geert Goiris

De internationaal gerenommeerde fotograaf Geert Goiris (Bornem, 1971) heeft voor de vzw Sint-Lukasgalerie een exclusieve editie gemaakt. “Tafoni” wordt te koop aangeboden tegen 895 euro (oplage van 10 exemplaren).

Met de opbrengst van deze eerste uitgave financiert de Sint-Lukasgalerie tentoonstellingen met jong talent.

Foto_editie_geert_goiris

Geert Goiris – Tafoni 2012
10 exemplaren, genummerd en gesigneerd
35 x 43 cm
Epson photo Rag 308 g op Dibond 2 mm
Ingelijst in een geschilderde Barth-lijst met ontspiegeld glas en ophangsysteem
Prijs: 895 euro

De editie wordt geleverd met een exclusieve tekst van Steven Humblet en is beschikbaar vanaf 17 februari. De editie dient te worden afgehaald na afspraak met de Sint-Lukasgalerie. Het werk wordt tentoongesteld in de bibliotheek van de Campus Sint-Lukas Brussel, Paleizenstraat 70, 1030 Brussel.

U kunt uw exemplaar nu reserveren via info@sintlukasgalerie.be  daarna stort u een voorschot van 300 euro op bankrekeningnummer BE05 0688 9894 2675 met vermelding ‘Editie Geert Goiris’. De reservatie is definitief na ontvangst van het voorschot. Het resterend saldo wordt betaald bij afhalen of voorafgaand aan het afhalen overgeschreven op dezelfde bankrekening (een factuur is mogelijk).

De editie wordt geleverd met een exclusieve tekst van Steven Humblet.

“De Belgische fotograaf Geert Goiris (°1971) is gefascineerd door ruwe, onherbergzame landschappen. Hij fotografeert ze sober, direct, zonder franjes: geen opzichtige manipulaties, geen digitale (analoge) tovenarij, pure, naakte, brute aanwezigheid. Ook Tafoni is een beeld dat op het eerste gezicht niets te verbergen heeft. Het is een opname van een rotspartij in de Valle de la Luna in Sardinië, een plek die sinds de jaren zeventig een pleisterplaats is voor hippies en drop-outs. Van die menselijke aanwezigheid valt er in dit beeld nochtans niets te bespeuren. In de plaats daarvan zien we enkel dode, geestloze materie (want, rotsen, dat weten we, leven niet). Het beeld is tegelijkertijd akelig leeg en angstwekkend vol.”
(Steven Humblet)

. . . . .

CV Geert Goiris