A Myriad of Images (afgelopen)

 

Beeld: Alain Bornain, Blackboard BB / 02 / 25, 135 x 240cm, 2002, olieverf op doek, courtesy Rossicontemporary, Brussel

De vloed van beelden die op de mensen af komt nam in de voorbije eeuw exponentieel toe door de algemene verspreiding van nieuwe media. Onze geest krijgt alsmaar makkelijker toegang tot realiteiten die voorbij onze zintuiglijke waarneming liggen en voert ons naar abstracte en zelfs imaginaire werelden.

Dat werkt niet alleen geestverruimend maar houdt meteen het risico in dat we worden misleid, gemanipuleerd of volledig opgaan in een virtuele realiteit. Hedendaagse kunstenaars worden direct geconfronteerd met de twijfelachtige status van veel geproduceerde beelden. In hun praktijk transformeren ze eveneens beelden tot ‘blikopeners’ die nieuwe inzichten openen en ons de vrijheid van interpretatie teruggeven. Hun kunstwerken vormen de resultante van mentale processen die leiden tot nieuwe verschijningen. In hun diversiteit aan inspiratiebronnen, materialen en werkwijzen bieden ze een persoonlijk wederwoord op de geregisseerde realiteiten van anno 2018.

Tentoonstelling met werken van Alain Bornain, Eva Dinneweth, Maria Friberg, Bart Stolle, Joris Van de Moortel, Siemen Van Gaubergen, Anne-Mie Van Kerckhoven, Koen Vanmechelen

Curator: Filip Luyckx

 

WANNEER /
08.11.2018 (vernissage, 18u) – 31.01.2019
maandag – vrijdag: 9.00u – 21.00u
zaterdag: 10.00u – 18.00u

WAAR /
Faculteit Rechtsgeleerdheid, bibliotheek
Tiensestraat 41, Leuven

 

dsc_7389_edit
Joris Van de Moortel (Courtesy Galerie Nathalie Obadia Paris/Brussels)
dsc_7429_edit
Koen Vanmechelen (© Koen Vanmechelen)
dsc_7484_edit
Siemen Van Gaubergen

 

 

 

 

 

 

.