Jonge Kunstenaars 2017 (afgelopen)

Elke generatie brengt retrospectief bekeken een aantal interessante kunstenaars voort. Het is bijzonder boeiend om deze nieuwkomers te zien ontluiken met hun frisse beelden en ideeën.  De tentoonstelling Jonge Kunstenaars 2017 toont een indringende selectie van afgestudeerde Masters in de Kunsten van Luca School of Arts.  In één ruimte leert de bezoeker meteen een aantal beloftevolle namen kennen. Dit kwalitatief overzicht bevat een grote verscheidenheid van media, benaderingen en thema’s.

De tentoonstelling reist na haar opening in Brussel door naar de Carrington Gallery in Gent (in het kader van de LUCA Showcase) en daarna naar De Directeurswoning in Roeselare. De publicatie over de tentoonstelling is momenteel te verkrijgen in de Sint-Lukasgalerie.

Tentoonstelling met werk van Eléonore Benini, Alina Cristea, Kaat De Clercq, Eva Dinneweth, Gary Farrelly, Marjolein Guldentops, Fabrice Souvereyns, Lien Van Ranst en Lieselotte Vloeberghs

Eva Dinneweth start in de loop van juli een artistieke interventie aan de straatzijde van de Sint-Lukasgalerie Brussel, Paleizenstraat 116. Centraal in haar werk staan nieuwe inzichten over  tijd en ruimte. De wisselwerking tussen binnen en buiten, alsook tussen de omgeving en de persoonlijke poëzie spelen daarbij een belangrijke rol. Dat werkproces moet uiteindelijk tegen de opening van de tentoonstelling uitmonden in een veelgelaagde installatie.

carrington

© Eva Dinneweth 2017

 

 

EVADINNEWETH_CARRINGTON
Eva Dinneweth (Carrington Gallery)
_DSC1187
Eva Dinneweth (De Directeurswoning Roeselare)

 

_DSC1201
Lien Van Ranst (De Directeurswoning Roeselare)
FABRICESOUVEREYNS_CARRINGTON
Fabrice Souvereyns (Carrington Gallery)
FILMS_CARRINGTON
Eléonore Benini / Alina Cristea (Carrington Gallery)
LIENVANRANST_CARRINGTON
Lien Van Ranst (Carrington Gallery)
LIENVANRANST2_CARRINGTON
Lien Van Ranst (Carrington Gallery)
_DSC1196_Garyfarrelly
Gary Farrelly (De Directeurswoning Roeselare)
GARYFARRELLY_CARRINGTON
Gary Farrelly (Carrington Gallery)

Praktische info:

Vernissage De Directeurswoning – 25.01.2018, 20u

Data – 26.01 – 25.02.2018

Openingsuren – woe tot zo 14.00 – 18.00

Adres – Hendrik Consciencestraat 10, 8800 Roeselare

Contact – 051 26 24 00 / info@sintlukasgalerie.be